70-års markering – «Vindafjords» forlis:

Mandag 28. november 2011 kl 12:00
Ordfører Åse Simonsen la ned krans ved minnesteinen, ved inngangen til parken
Sang ved: Skudenes Sjømannsforenings Shantykor
Mange møtte opp, i det fine været, for å overvære en verdig og høytidelig markering av forliset der
33 personer omkom 28.11.1941.
35 personer ble reddet av besetningen på M/S «Marstein».
Også en del pårørende til de omkomne la ned blomster ved minnesmerket.
Utdrag fra årsrapporten for 2009:

Det ble også et aktivt år dette året. Vi er nå 30 mann i koret og hadde 17 oppdrag forskjellige steder på Karmøy. Vi deltok også under minnehøytiden etter Sleipner-ulykken på Ryvarden fyr, 10 år etter det hendte. Vi har avholdt 18 øvelser.
Koret var verter for seilerne som deltok i Doublehanded seilasen, serverte bacalao m.m.
Under Skudefestivalen arrangerte koret en kabaret i fabrikken.
Så var det også innspilling av DVD-en «Sanger og shantyer med saltsmak», filmopptak var ombord i Gasstankeren BW «HUGIN», samt i Skudeneshavn
Shantykoret i «vesterled» Tur til Orkenøyene og Scotland
Turen til Orkenøyene og Scotland var noe nytt for oss som har vært sammen på tidligere turer. Shantykoret dro fra Skudeneshavn 5. juli, videre med fly fra Sola til Aberdeen. Her tok vi inn på Jurys hotell som var nytt i september. Hotellet la midt i sentrum, i gangavstand til det meste. Fine rom var det også.
Tirsdag etter frokost sjekket vi ut og kjørte til Balmoral Castle, her vandret vi rundt og tok en titt inn i ballsalen. Etter en matbit og noe handel dro Kjell igang belgen og vi gutta stemte i. Det var en del andre turister som fikk litt ekstra underholdning. Når det passet kjørte vi til havnen i Aberdeen og gikk ombord på ferjen til Kirkwall, en ferjetur på ca. 6 timer. Men hva gjorde vel det, ombord var det både mat og drikke så vi led ingen nød. Vi ankom Ayre hotell i Kirkwall ca. 2330, så det var den kvelden, (bare reise).
Onsdag var det et nydelig vær, da jeg så ut vinduet om morgenen lå det 2 cruise skip til ankers. Etter frokost ble det en rundtur med buss. Første stopp var Highland Park Distillery som er det nordligste i Europa. Her ble vi guidet rundt og det vanket også smaksprøver. Etter dette besøket var det Scapa Flow som stod for tur, stedet som hadde så stor betydning både under 1.og 2. verdenskrig. blant annet var det en tysk admiral som senket 73 av sine egne krigs-skip her for at ikke engelskmennene skulle få de. Videre gik turen til Skaill House som var en bispebolig og til Skara Brae, dette var en eldgammel boplass for tusener år siden. Alle møbler her var av stein. Etter dette besøket tok vår eminente sjåfør og guide Glenn oss rundt til forskjellige steder. Han var en fantastisk guide, som et levede leksikon. Han viste og fortalte hvordan engelskmennene blokkerte de forskjellige sund, slik at det bare var et åpent igjen. Der lå de selv og passet åpningen. Dette var en fullkommen felle. Videre besøkte vi et italiensk kapell som var bygget av italienske fanger, her var det nemlig 2 leirer med tilsammen 1200 fanger.
Etter en deilig middag, ble det litt sang og musikk.
Torsdag var den store dagen. Først var det minneseremoni på St. Olav Kirkegård. Da vi ankom dit hørte vi svak sekkepipespill. Da vi nærmet oss gravene ble lyden sterkere og oppe ved gravene var sekepipeblåseren. En dame ønsket velkommen, vi sang Den norske sjømann, deretter la Einar Røthing Nilsen ned en krans. Den staute krigsseileren Erling Meidell Birkeland var flaggvakt. Etterpå sang vi «Jeg er en seiler på livets hav». Så var det sekkepipespill igjen før seremonien avsluttet med Ja, vi elsker. Det var en meget gripende stund her, og mange tårer ble felt. I det vi ruslet ned til busssen vår, stemte sekkepipeblåseren i igjen. Turen gikk så videre til Kirkwall og St. Magnus Cathedral. Det var første gangen shantykoret sang i en katedral. Bjørn Nornes leste litt historikk og Øystein Karlsen leste et engelske dikt mellom sangene. Da vi sang Lock Lomond og Gammelt vennskap, tok skottene hverandre i hendene. Det var rørende å se hvordan de var med oss, noen gamle sjøgutter fra Karmøy. Da vi sluttet var det applaus, men ikke nok med det, vi måtte ta noen sanger ute på inngangstrappen også. Senere på kvelden var det premieutdeling med mat i seilforeningen.
Fredag ble det buss til Stromnes og videre med ferje til Helmsdal hvor vi inntok restauranten La Mirage, her var det lett lunch, men ikke så liten. Den besto av Chikken Kiev som smakte fortreffelig. Turen fotsatte så til Aberdeen, her var det middag på hotellet og kankje en tur på byen.
Lørdag var det handledag, det ble lagt igjen noen pound i Aberdeen den dagen. Alle stilte opp i fine klær og koret sang Loch Lomond.
Søndag var det å ta farvel med Scotland etter en begivenhetsrik tur med mange opplevelser. Ja,f lere enn jeg kan huske. Vi var 49 / 50 i følge, alle kom friske hjem og gikk i land fra ferja i Skudeneshavn søndag kveld.
Takk for det jeg fikk, og takk til en hyggelig gjeng å være ammen med.
Mvh Fredrik